Pagini

Factorul X se vede si la Eurovision - sase fosti concurenti au ajuns in semi-finala Eurovision Romania!



Castigatorii ambelor sezoane X Factor au ajuns in semifinalele Eurovision Romania! Alaturi de ei, s-au calificat si Diana Hetea, Alin Vaduva si Sofi - concurentii sezonului I X Factor si simpaticii baieti de la Station 4, concurentii sezonului al doilea. Ei se vor lupta cu inca 26 de concurenti pentru a reprezenta Romania la Eurovision.


Pe 23 si 24 februarie se vor desfasura semifinalele Eurovision Romania, unde vor participa si castigatorii ambelor sezoane X Factor - Tudor Turcu si Andrei Leonte.

Tudor participa cu piesa "Hello", muzica si text Pop Calin iar Andrei Leonte cu melodia "Paralyzed", muzica Mike Eriksson, Johnny Andersson, Michael James Down si text Jonas Thander si Mike Eriksson.

Castigatorul sezonului 2 X Factor a spus ca desi are emotii cand este pe scena, ele nu tin mai mult de 10 secunde: "Emotiile exista oricum. Dar dupa primele 10 secunde dispar. Turcu este diferit in viata de zi cu zi. Este cumva si cand il scoti pe scena se transforma. Devine Turcu la patrat."

"Chiar nu stiu cum sa explic ce fac de fapt pe scena. Simt piesa. Daca nu simt piesa, se simte. Si o sa fiu natural. Nu m-am gandit sa fac
schimbari asupra piesei. Coregrafia, in schimb va fi alta. Sunt multe idei. Probabil o sa pictez pe melodie."

Cat despre ceilalti concurenti, Tudor sustine ca desi sunt rivali, asta nu inseamna ca se dusmanesc: "Ne sustinem unii pe altii. Suntem naturali si asta conteaza cel mai mult. Fiecare are aceeasi sansa si trebuie sa dea totul din el." Are vreo piesa preferata din concurs? "Am ascultat restul pieselor si nu am vreo preferinta anume. Asta nu inseamna ca piesa mea este peste celelalte. Pana la urma juriul decide.
Eu imi fac datoria. Ma prezint si cant."

Pregatirea pentru semifinale e mai mult una psihica. "Imi antrenez imaginatia. O sa cant piesa "Hello" la un concert in Cluj, asa ca o repetitie inainte, sa vedem cum ne iese", a incheiat fostul concurent X Factor.

32 de cantareti se vor lupta in weekend pentru a intra in finala: "Desi initial am anuntat un numar de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor inscrise in preselectie a determinat juriul sa accepte un numar mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor intrece in semifinale, din fiecare semifinala calificandu-se apoi cate 6”, a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision.

Semifinalele si finala concursului vor fi transmise de TVR pe 23, 24 februarie, respectiv pe 9 martie, cand se va afla piesa care va reprezenta Romania in concursul de la Malmo, Suedia.

Anul acesta marele premiu X Factor este in valoare de 200.000 euro si este oferit de ORBIT PROFESSIONAL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu